Image-empty-state.png

Cupavci

Image-empty-state.png

Ingredienser

3 ägg
2 dl socker
100 gram smält smör
1,5 dl mjölk
4 dl zlatni puder vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker

Glasyr:
100 gram smör
100 gram mörk choklad
1 dl mjölk
5 dl florsocker

Till garnering
200 gram kokos

Zlatni puder finns i mjölhyllan hos bland annat Willys.

Gör så här

Kaka:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret, låt svalna något
3. Vispa äggen och sockret pösigt
4. Sikta i zlatni puder, bakpulver samt vaniljsocker
5. Tillsätt de smälta smöret samt mjölken och rör till en jämn smet
6. Smöra och bröa en ugnssäker form 20X20 och häll i smeten
7. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min
8. Låt kakan svalna innan du skär den i kuber

Glasyr:
1. Smält smöret och lägg i chokladen, låt chokladen smälta
2. Tillsätt mjölken och låt sedan svalna något
3. Rör ner florsocker

Montering:
1. Täck kakorna med glasyr och kokos
2. Doppa kakorna i glasyren och rulla sedan i kokos
3. Ställ in i kylen så att glasyren stelnar något

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png