top of page
Image-empty-state.png

Filodegskaka med äpple

Image-empty-state.png

Ingredienser

6–7 röda äpplen (Ingrid Marie eller liknande)
Kanel efter smak
Kardemumma efter smak
Lite socker
Citron zest
Plivit Jufka eller Plivit filodeg

Gör så här

1.
Lägg två degblad bredvid varandra så dem överlappar varandra.
2.
Börja förbereda fyllningen genom att riva äpplena å ett rivjärn, smaksätt med kanel, kardemumma, socker och citron zest.
3.
Lägg äpplefyllningen längst med kanten.
4.
Ta en osthyvel och hyvla smör, lägg smöret på äppelfyllningen och droppa på lite olivolja.
5.
Rulla ihop till en rulle med hjälp av en bordsduk.
6.
Skär rullen i två delar så den får plats i en ugnssäker form.
7.
Toppa med ytterligare smör samt olivolja.
8.
Baka i ugn på 170 grader tills gyllenbrun.
9.
Servera din varma filodegsrulle direkt vaniljglass.

Tips! Enklast att baka direkt på en bordsduk.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page