top of page
Image-empty-state.png

Hallongrottor

Image-empty-state.png

Ingredienser

125 g smör
70 g socker
1 äggula
1 tesked vaniljextrakt
100 g mjöl
60 g malda Lane kex
½ tsk bakpulver
Sylt till fyllning

Gör så här

1.
Vispa upp smör och socker fluffigt. Tillsätt äggulan och vaniljextrakt och blanda tills allt går ihop.
2.
Ta fram en annan bunke och blanda mjöl, bakpulver och malda Lane kex. Häll på smör- och sockerblandningen och blanda ihop allt till en deg. Låt stå i kylen i 1 h.
3.
Sätt på ugnen på 180°C. Förbered en bakform med bakplåtspapper.
4.
Ta fram degen ur kylen och rulla till små bollar ca 2 cm i diameter. Placera på bakplåtspappret och låt det vara ca. 3 cm mellan varje boll. Tryck sedan en fördjupning i varje degboll med ett mjölat finger. Fyll varje grop med valfri sylt.
5.
Grädda sedan i ugnen i ca 12–15 min tills kakorna är gyllenbruna.  

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page