Hasselnötscreme

Ingredienser

Ljust lager
65 g hasselnötter
35 g mandel
25 g mjölk
25 g florsocker
25 g smör
En nypa salt
En nypa vaniljpulver

Mörkt lager
100 g bakchoklad
50 g smör
100 g socker
1 matsked kakao
50 ml vatten
En nypa salt

Gör så här

1.
Börja med det mörka lagret. Koka ihop vatten, socker och kakao tills sockret är helt upplöst och vattnet kokar. Ta bort från värmen och tillsätt hackad choklad, salt och smör och blanda ihop allt. Låt svalna helt.
2.
Rosta hasselnötterna i en torr panna till det ljusa lagret. Ta bort skalen från hasselnötterna efter rostningen. Gör detsamma med mandlarna, men du behöver inte ta bort skalet från mandlarna.
3.
Mixa hasselnötterna och mandlarna i en mixer och mixa tills du får en helt len och smörliknande konsistens. Tillsätt mjölk, socker, salt och smör när du har en perfekt konsistens och mixa ihop allt. Häll över smeten i en förslutbar burk och förvara i kyl. Pålägget håller upp till 1 vecka i kyl.

Tips: om du inte vill använda vitt socker så går det utmärkt att byta ut mot ett annat sötningsmedel, håll bara koll på konsistensen av smeten.

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube