Image-empty-state.png

Knedle med plommon

Image-empty-state.png

Ingredienser

500 gram potatis
1 ägg
2,5 dl Zlatni puder vetemjöl
20 gram smör
En nypa salt

Panering
2 dl ströbröd
25 gram smör
1 dl socker
1 tsk kanel

Till servering:
Servera med vaniljglass

Gör så här

1. Koka 500 gram potatis tills de är mjuka (under tiden som potatisen kokar kan du förbereda paneringen, se nedan)
2. Mosa de kokta potatisarna, låt svalna helt
3. Tillsätt ägg, smör, Zlanti puder och en nypa salt
4. Tvätta plommonen och dela i mitten, ta ut kärnan
5. Mjöla ett bakbord och platta ut en potatismos klump, lägg plommonet i mitten och forma potatismoset runt plommonet, rulla i mjöl och fortsätt så tills alla plommon är klädda och mjölade.
6. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg ner några av bollarna, låt koka i 15
7. Rulla bollarna i paneringen och servera med glass

Panering
1. Fräs 25 gram smör i en stekpanna
2. Tillsätt ströbröd socker och kanel
3. Låt steka under ständig omrörning i 3-5 min

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png