top of page
Image-empty-state.png

Kulac

Image-empty-state.png

Ingredienser

800 gr Zlatni puder vetemjöl
500 gr Meggle yoghurt
2 ägg
1 dl neutral olja
2 msk smör
1 tsk bakpulver
1 tsk socker
En nypa salt

Gör så här

1. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver
2.Tillsätt yoghurt, olja och äggen och knåda till en deg
3. Låt degen jäsa i en timmer
4. Sätt ugnen på 200 grader
5. Smörj formen/formarna med smält smör
6. Lägg i brödet i en brödform och picka brödet med en gaffel
7. Pensla med smält smör
8. Baka i ugnen i cirka 40 min

Tips: Då detta bröd inte innehåller jäst är brödet mer kompakt och behöver därav lite extra kärlek. Låt brödet jäsa någon timme innan du ställer in det i ugnen. När brödet bakas i ugnen kan man även lägga på lite ugnsfolie för att förhindra att brödet blir bränt på ytan.

Kulac är ett albanskt bröd som oftast äts vid högtider. Man brukar baka in en peng i brödet och när det är dags att äta brödet, bryter alla som sitter runt bordet loss en brödbit. Personen som får pengen får sedan i uppgift att gå till kyrkan för att skänka den.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page