top of page
Image-empty-state.png

Madarica

Image-empty-state.png

Ingredienser

Tillagningstid: 70 min + 2 timmar i kylen för att svalna

6 dl Zlatni puder vetemjöl
3 msk socker
2 ägg
1/2 dl turkisk yoghurt
50 gram smält smör
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 litet mjölk
150 gram smör
2 dl socker
100 gram mörk choklad
100 gram mjölkchoklad
5 msk mjöl
1 vaniljstång

Glaze
100 gram mörk choklad
50 gram smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält 50 gram smör
3. Blanda samman Zlatni puder, bakpulver och socker
4. Tillsätt yoghurt, ägg och smöret blanda till en deg
5. Dela upp degen i 5 delar och rullar till bollar
6. Lägg en degboll på ett bakplåtspapper och sedan lägger du ytterligare ett bakplåtspapper på toppen av degen, kavla ut degen så att den täcker en stor del av bakplåtspapprets form.
7. Upprepa med alla degbollar
8. Grädda varje lager i ugnen på ett på en upp och nedvänd bakplåt med bakplåtspapper i 8-9 min

Fyllning
1. Dela och skrapa ur vaniljstången
2. Lägg fröna och vaniljstången i en gryta tillsammans med mjölken och sockret, låt koka upp.
3. Ta ut 1,5 dl av den varma mjölken och blanda med 5 msk mjöl, häll tillbaka mjölken med mjölet ner i den varma mjölken och låt koka upp
4. Tillsätt choklad och dra sedan bort från värmen, tillsätt smöret och låt svalna

Glaze
Smält chokladen över ett vattenbad, när chokladen smält ha ner 100 gram choklad

Montera kakan:
Varva de bakade degen arken med fyllning och avsluta med glaze, låt stå kall innan servering

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page