top of page
Image-empty-state.png

Nougatbollar

Image-empty-state.png

Ingredienser

Nougatbollar
120 g bakchoklad
150 g grädde
1 matsked smör
150 g rostade och skalade hasselnötter
100 g valfri Kras Napolitanke
50 g hasselnötter till fyllningen
 
Glasyr
200 g bakchoklad

Gör så här

1.
Skär chokladen i mindre bitar och häll över till en skål, tillsätt en matsked smör.
2.
Värm upp grädden i en kastrull och häll sedan på grädden över chokladen.
3.
Låt stå i ca 10 min tills chokladen smälter och blanda sedan väl tills allt går ihop. Låt sedan chokladkrämen stå tills den blir rumstempererad.
4.
Mixa Napolitanke och finhacka hasselnötterna. Häll över Napolitanke och hasselnötter till chokladsmeten och låt stå en kort stund i kylen.
5.
När smeten är kall nog och går att hantera, är det dags att börja rulla små bollar. Börja med att ta en matsked av smeten och tryck dit en hel hasselnöt i mitten och rulla sedan till en boll. Upprepa tills smeten är slut.
6.
Låt bollarna svalna i kylen/frysen ordentligt innan glaseringen.
 
1.
Glasering: smält 200 g bakchoklad över ett vattenbad.
2.
Ta ut dem kalla nougatbollarna och rulla i chokladen.
3.
Placera bollarna på bakplåtspapper och låt dem stelna.
4.
Servera direkt eller förvara nougatbollarna i kylen.

Tips! Lägg nougatbollarna i frysen en kort stund innan glaseringen, då kommer glaseringen sätta sig och bollarna kommer vara redo att ätas direkt.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page