Image-empty-state.png

Panacotta Tarte

Image-empty-state.png

Ingredienser

Botten
300 gram Lane ground biscuits
75 gram smör

Pannacotta
7 dl grädde
1 dl socker
1 vaniljstång
3 gelatinblad

Toppen
2 dl hallonsylt
1 gelatinblad

Gör så här

1. Blanda kex smulorna med 75 gram smält smör och tryck ut i en form med löstagbara kanter, ställ in i frysen.
2. Lägg 3 gelatinblad i vatten och låt dra i 5 min
3. Dela och kärna ur vaniljstången och lägg ner i en gryta tillsammans med grädde och socker, låt koka upp
4. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden, låt svalna
5. Ta ut formen med kex blandningen från frysen och häll över gräddblandningen, låt stå i kylskåp i 1 timmar (tills pannacottan börjat stelna)
6. Lägg de i sista gelatinbladet i ett vattenbad och låt dra i 5 min,
7. Värm sylt i en gryta och krama sedan ur gelatinbladet och rör ner i den varma sylten
8. Låt svalna
9. Ta ur formen från kylskåpet och häll sylten över pannacottan, låt stå i 2 timmar
10. Servera med mynta och hallon

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png