Smulpaj hallon

Ingredienser

Deg
160 g malda Lane kex
80 g smör
 
Fyllning
300 g frysta hallon
4 msk socker
1 msk citronjuice
1 tsk citron zest
 
Garnering
50 g smör
2 msk socker
30 g malda Lane kex
40 g vetemjöl

Gör så här

1.
Börja med att sätta på ugnen på 180°C.
2.
Mixa mald Lane kex och smör tills du får en smuldeg.
3.
Förbered en form som är ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Häll ut smuldegen och fördela degen jämt i formen, baka i ugnen i ca 7–8 min. Låt sedan smuldegen svalna.
4.
Fyllning: blanda hallon, socker, citronjuice och citron zest och låt koka upp på svag värme. Ta av från värmen när det börjar tjockna ihop. Häll upp hallonfyllningen på smuldegen.
5.
Garnering: skär ner smöret i små kuber och mixa sedan med socker, tillsätt mald Lane kex och vetemjöl. Mixa tills du får en smuldeg med lite större bitar i och häll över degen på hallonfyllningen. Sätt tillbaka formen i ugnen ytterligare 20 min. Låt sedan smuldegen svalna och skär upp i bitar.

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube