top of page
Image-empty-state.png

Tårta

Image-empty-state.png

Ingredienser

Tårtbotten
20 g smör
3 stora ägg
95 g socker
95 g mjöl
En nypa salt
30 g Animal Kingdom

Fyllning
300 ml mjölk 3%
1 vaniljstång
50 g socker
30 g Maizena stärkelse
2 matskedar gräddfil

Montering
4 matskedar hallonsylt

Smörfyllning
140 g smör
280 g florsocker
1 tesked vaniljextrakt
3 matskedar mjölk

Dekorering
30 g Animal Kingdom
Strössel
Vispad grädde
Fondantmassa till detaljer så som näsa och öron

Gör så här

Tårtbotten
1.
Sätt på ugnen på 180°C och förbered en rund bakform som är ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
2.
Smält smöret och ställ vid sidan för att svalna. Knäck äggen i en bunke och tillsätt socker och vispa med elvisp. Vispa länge, ca 7–10 minuter tills smeten tjocknar.
3.
Häll upp mjöl och salt i en annan bunke och sila försiktigt ner halva mängden i äggsmeten.
4.
Vänd försiktigt ner mjölet i äggsmeten med en slickepott. Häll sedan ner resterande mjöl och vänd ner i äggsmeten.
5.
Skär Animal Kingdom chokladen i mindre bitar och vänd ner i smeten.
6.
Avslutningsvis häll försiktigt ner det smälta smöret i en tunn stråle och blanda försiktigt runt till smeten går ihop.
7.
Häll smeten i bakformen och baka i ugn i ca 25–30 min.
8.
Ta ut tårtbotten ur ugnen och låt svalna, skär därefter botten på längden så du får 3 stycken tårtbottnar.

Montering av tårtan
1.
Placera den första tårtbotten på ett tårtfat.
2.
Bred på två matskedar hallonsylt och häll sedan på hälften av fyllningen. Bred ut allt så det blir jämnt och fint, täck sedan över med nästa tårtbotten.
3.
Upprepa samma procedur, bred över två matskedar hallonsylt och bred ut resten av fyllningen. Täck med den tredje tårtbotten.
4.
Placera tårtan i kylen och låt tårtan sätta sig medans man tillagar smörfyllningen.

Dekorering
1.
Ta ut den kalla tårtan ur kylskåpet och bred på smörfyllningen runtom hela tårtan.
2.
Dekorera tårtan med Animal Kingdom, strössel samt fondant dekorationer som föreställer öron, ögon och mun så tårtan liknar en katt eller hund.
3.
Avsluta med att dekorera ytterligare med vispad grädde. Ställ tillbaka tårtan i kylskåpet tills servering.

Fyllning
1.
Skrapa ner vaniljen från vaniljstången och blanda ner i mjölken och värm upp i en liten kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och häll över mjölken i en bunke.
2.
Blanda äggulor, socker och stärkelse i en annan bunke och blanda väl. Tillsätt 4–5 matskedar varm mjölk.
3.
Häll ner äggblandningen i en kastrull tillsammans med den resterande varma mjölken och låt gå på svag värme, blanda hela tiden tills äggblandningen har tjocknat.
4.
Dra av kastrullen från värmen och häll över i en bunke, täck blandningen med en plastfolie.
5.
Låt svalna helt och mixa sedan ner gräddfil med en elvisp.

Smörfyllning
1.
Vispa rumstempererat smör med en elvisp tills smöret blir fluffigt och krämigt.
2.
Tillsätt hälften av florsockret och vanilj och fortsätt vispa.
3.
När alla ingredienser har gått ihop så tillsätt resterande florsocker och fortsätt vispa.
4.
Tillsätt tre matskedar mjölk på slutet.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page