top of page
Image-empty-state.png

Tulumba

Image-empty-state.png

Ingredienser

75 gram smör
1,5 dl vatten
3,5 dl Zlatni puder vetemjöl
3 ägg
En nypa salt

Sirap:
2 dl vatten
3 dl socker
1 msk citronsaft

Topping
Pistagenötter

Gör så här

Gör såhär, Sirap:
1. Börja med att göra sirapen
2. Koka upp vatten och socker, sänk värmen och låt sjuda ett par minuter under omrörning

Gör såhär Tulumba:
1. Smält smör i en gryta, tillsätt vatten och en nypa salt, låt koka upp
2. Dra av från värmen och rör zlatni puder under kraftig omrörning, när degen släpper från kanterna låter du degen svalna.
3. Rör i ett ägg åt gången i degen
4. Värm frityrolja i en gryta (cirka 140 grader)
5. Fyll en spritspåse och spritsa försiktigt ner degen (använd en sax för att klippa av bitar cirka 4-5 cm långa) Låt fritera i cirka 5 minuter
6. Låt dem rinna av på hushållspapper och doppa sedan direkt i sirapen och strö över pistagenötter

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page