top of page
Image-empty-state.png

Ustipke

Image-empty-state.png

Ingredienser

600 g Zlatni Puder vetemjöl
300 ml Meggle yoghurt
2 ägg
50 g uppvärmd mjölk
12 g bakpulver
Salt
Plivit solrosolja

Gör så här

1. Häll mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
2. Vispa upp äggen och tillsätt yoghurt och mjölk, häll sedan över det på mjölkblandningen.
3. Knåda för hand eller i en assistent till degen börjar bli mjuk och smidig, tillsätt mer mjöl om degen är alldeles för kletig eller mer mjölk om degen inte går ihop.
4. Kavla ut degen till en lagom tjock deg ca 1 cm tjock, degen får inte bli för tunn och låt degen vila i ca 10 min. Skär sedan ut degen i mindre bitar.
5.Värm en panna och häll i rikligt med solrosolja och stek varje bit på båda sidor tills gyllenbruna.
6. Servera med Travnicki vitost, ajvar, kajmak.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page