sparrissoppa
200 g potatis
500 g sparris (vit eller grön)
20 g smör
100 g gul lök
1 kruka persilja
50 ml vitt vin
1-2 tsk Vegeta allkrydda
100 ml matlagningsgrädde
Till servering:
4 skivor rostat bröd
rostade pumpafrön
finhackad gräslök
-
Skala och skär potatisen i mindre kuber. Ta bort den träiga delen från sparrisen.
-
Stek finhackad lök i smör tills löken mjuknar. Tillsätt potatis, sparris, hackad persilja samt tillräckligt med vatten så att det täcker grönsakerna.
-
Låt koka upp, sänk värmen och låt småkoka i ca 25 min. Tillsätt vitt vin och Vegeta allkrydda i slutet.
-
Ta av från värmen och låt svalna. Mixa soppan i en blender eller med en stavmixer. Sätt tillbaka soppan på spisen och tillsätt vid behov mer vatten för önskad konsistens samt matlagningsgrädde. Soppan är färdigt när den börjar koka igen.
-
Servera i djupa tallrikar med rostat bröd, rostade pumpafrön och gräslök.
PRODUKTER
