sparrissoppa

200 g potatis

500 g sparris (vit eller grön)

20 g smör

100 g gul lök

1 kruka persilja

50 ml vitt vin

1-2 tsk Vegeta allkrydda

100 ml matlagningsgrädde

Till servering:

4 skivor rostat bröd

rostade pumpafrön

finhackad gräslök

  1. Skala och skär potatisen i mindre kuber. Ta bort den träiga delen från sparrisen.​

  2. Stek finhackad lök i smör tills löken mjuknar. Tillsätt potatis, sparris, hackad persilja samt tillräckligt med vatten så att det täcker grönsakerna.

  3. Låt koka upp, sänk värmen och låt småkoka i ca 25 min. Tillsätt vitt vin och Vegeta allkrydda i slutet.

  4. Ta av från värmen och låt svalna. Mixa soppan i en blender eller med en stavmixer. Sätt tillbaka soppan på spisen och tillsätt vid behov mer vatten för önskad konsistens samt matlagningsgrädde. Soppan är färdigt när den börjar koka igen.

  5. Servera i djupa tallrikar med rostat bröd, rostade pumpafrön och gräslök.

PRODUKTER

BALKAN FOR BEGINNERS

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910