stekt ris med ajvar

80 g Arborio ris

50 g gullök

1 msk olivolja

1 tsk Vegeta

20 g smör

2 msk riven Parmesan

Svartpeppar

Salt

150 g mascarpone

2 msk Podravka Ajvar mild

150 g valfri ost eller tofu

4 körsbärstomater

Gräslök

 

  1. Stek den finhackade gullöken tills den är glansig och mjuk

  2. Tillsätt riset och stek en stund, häll på varmt vatten och Vegeta. Låt puttra på svag värme och rör om lite då och då tills riset är klart.

  3. Tillsätt 10 g smör och ost samt salta och peppra om det behövs. Häll över riset till en tallrik och låt svalna. 

  4. Forma 2 burgare av riset med hjälp av en stans som är ca 8 cm diameter.

  5. Använd resten av smöret i en varm stekpanna och stek riset i ca 5 minuter tills du får en gyllenbrun yta på båda sidorna.

  6. Blanda ajvar och mascarpone, salta om det behövs. 

  7. Vid servering så bred på ajvar röran, toppa med ost samt tomat och strö på lite finhackad gräslök. 

PRODUKTER

BALKAN FOR BEGINNERS

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910