UGNSBAKAD

 KYCKLING

50 ml olivolja

100 g gul lök

150 g morötter

250 g potatis

150 g paprika

50 g fänkål

200 g kikärtor på burk

1 msk Vegeta allkrydda

3 msk honung

1 citron

Hel svartpeppar

1 kyckling, ca 1,4 kg

3 kvistar rosmarin

Flingsalt

50 g ruccola

  1. Rengör kycklingen väl, tvätta av under vatten och torka med papper. 

  2. Värm en stekpanna med lite olivolja och lägg i finhackad lök, tärnade morötter, potatis och paprika. Krydda med Vegeta allkrydda, nymald svartpeppar och stek lätt på medium värme tills grönsakerna mjuknar. Tillsätt tärnad fänkål och sköljda kikärtor. Stek kort och låt svalna lite.

  3. Förbered såsen till kycklingen genom att blanda honung, citronsaft från en halv citron, lite nymald svartpeppar och låt stå ett tag. 

  4. Lägg en halv citron i kycklingen samt en kvist rosmarin, fyll med en del av den förbereda såsen och stäng ihop kycklingen med grillpinnar. Bind ihop kycklinglåren med ett steksnöre. och lägg ner kycklingen i en smord ugnsform ca 30x18 cm.

  5. Salta lätt den förberedda kycklingen och smörj generöst på resterande sås (spara lite till senare), strö över ytterligare lite flingsalt. Baka kycklingen på 200°C i 60-70 min tills gyllenbrun.

  6. Under tiden kycklingen bakas i ugnen kan du emellanåt hälla över lite vatten eller kycklingbuljong på kycklingen. Ta ut kycklingen ur formen när den är klar och blanda i resten av honungssåsen i ugnsformen med såsen från kycklingen. Värm upp på medium värme och reducera såsen.

  7. Värm på de förberedda grönsakerna.

  8. Servera direkt genom att lägga upp lite ruccola, grönsakerna och samt en bit kyckling. 

PRODUKTER

BALKAN FOR BEGINNERS

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910