PANKO- & Vegeta panerad torsk med remouladsås

500 g torsk

1,5 dl vetemjöl

2 dl Panko ströbröd

2 ägg

1 msk Vegeta

Chiliflakes

Svartpeppar

Solrosolja

 

Remouladsås:

1 dl finhackad inlagd gurka

1 dl majonnäs

1 dl creme fraiche

1 msk curry

Salt

Svartpeppar

  1. ​Blanda ihop alla ingredienser till remouladen och låt det sedan stå i kylen ett par timmar så att smakerna hinner sätta sig.

  2. Skär upp torsken i mindre bitar. Häll upp vetemjöl, Vegeta, peppar och chiliflakes i en skål. Vispa upp ägg i en annan skål. Häll upp Panko i ytterligare en skål.

  3. Börja med att rulla torsken i mjölet, doppa sedan torsken i ägg och slutligen i panko.

  4. Stek torsken i olja och tillsätt smör när fisken börjar få en gyllenbrun yta.

  5. Servera direkt med potatis och remouladsås.​

PRODUKTER

BALKAN FOR BEGINNERS

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910