top of page
Image-empty-state.png

Šiš Ćevapčići

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

500 g köttfärs
1-2 msk Podravka Ajvar
3 vitlöksklyftor
50 g röd lök
Salt
Svartpeppar
800 ml mineralvatten

Till dressingen:
150 g grekisk yoghurt
100 g Podravka Ajvar mild

Till salladen
1 gurka
1 röd lök
120 g körsbärstomater

Gör så här

1. Börja med att finhacka röd löken samt vitlöken. Häll över löken i en bunke med köttfärs och Podravka Ajvar, krydda med salt och svartpeppar. Häll på mineralvatten.

2. Blanda ihop lite lätt, täck bunken och låt sedan stå i kylen ett par timmar.

3. Förbered dressingen genom att blanda ihop grekisk yoghurt och Podravka Ajvar.

4. Förbered salladen genom att skala en hel gurka skär sedan i mindre bitar. Skiva röd löken tunt. Halvera körsbärstomaterna.

5. Ta ut köttet ut kylen och ta en rätt stor bit köttfärs och forma till en boll, tryck igenom ett träspett och rulla ut köttet med hjälp av handflatorna till en längre korv.

6. Värm upp en grillpanna med lite olivolja alternativt tillaga på grillen. Tillaga tills köttet får en krispig gyllenbrun yta och är klar i mitten.

7. Servera på en bädd av ruccola, samt tillsammans med salladen och dressingen. Passar perfekt att äta med Plivit somunbröd vid sidan om.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page