top of page

Balkangryta


Ingredienser
300 g Brajlovic Cajna korv
150 g Brajlovic Sudzuk korv
1 röd paprika
1 burk syltlök
1 ½ dl hackad Plivit Cornichons
1 ½ dl Podravka Ajvar, mild
5 dl matlagningsgrädde
ev. mjölk
2 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar
solrosolja att steka i
Gör så här
1. Skiva korven. Häll solrosolja i en stor gryta och stek korven hastigt.
2. Strimla paprika och hacka cornichons. Lägg ner i grytan. Tillsätt syltlök, ajvar och torkad timjan. Rör om och fräs i en minut.
3. Häll i grädde och koka upp. Låt småputtra i ca 5-7 minuter. För tunnare konsistens, häll i lite mjölk.
4. Smaka av med salt och svartpeppar.
5. Servera grytan med ruccola och kokt ris.
Produkterna finns bland annat hos City Gross.




bottom of page