
Diadonnas Balkanplåt


Ingredienser
Biffar:
800 g blandfärs eller valfri färs
1 riven gul lök
2 rivna vitlöksklyftor
3 tsk Vegeta allkrydda
3 tsk Vegeta paprikapulver, paprika söt
2 tsk chiliflakes, pul biber
1 dl hackad färsk persilja
1 ägg
½ tsk salt
svartpeppar
1 kg potatis
solrosolja
Vegeta allkrydda
Vegeta paprikapulver, paprika söt
3 skivade tomater
8 st carli, gröna paprikor
Ajvarsås:
3 dl Podravka mild ajvar
3 dl vatten
Topping:
Plivit Travnicki vitost
torkad oregano
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla ingredienser till biffarna.
3. Skala och skiva potatisen. Lägg på en oljad plåt. Krydda med Vegeta och paprikapulver. Rosta i ugnen i ca 25 minuter.
4. Forma färsen till 8 st biffar och lägg ovanpå potatisen. Lägg en skiva tomat på varje biff. Lägg på paprikorna.
5. Blanda ajvar, vatten och salt. Häll över hela plåten. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter eller tills biffarna är klara och potatisen mjuk. Ta ut plåten och toppa med smulad Travnicki vitost och torkad oregano. Servera gärna Somunbröd till!



