Image-empty-state.png

Fylld aubergine

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

2 stycken auberginer
2 msk olivolja
2 gula lökar
4 tomater
2 vitlöksklyftor
2 tsk Vegeta allkrydda
1 dl långkornigt ris (20 min koktid)
100 gram Plivit Travnicki vitost

Sås
2 dl turkisk yoghurt
1 liten näve finhacka persilja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk Vegeta allkrydda

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Dela auberginerna på längden. Lägg dem på en ugnsplåt med snittytan upp. Ugnsbaka i cirka 20 min
3. Hacka löken och vitlöken och fräs i olja
4. Riv tomaterna med ett rivjärn och häll ner i lökblandningen tillsammans med 1 dl ris och Vegeta allkrydda, låt koka i 10 min
5. Ta ut auberginerna ur ugnen och gröp ur innanmätet låt 0,5 cm av köttet vara kvar runt om
6. Hacka köttet från auberginerna och häll ner i grytan med tomater, rör om
7. Lägg auberginerna i en ugnsfastform, fyll auberginerna med tomatblandningen (lägg lite tomatblandning runt om auberginerna )
8. Ställ in i ugnen i 15 min
9. Blanda alla ingredienser till såsen och servera auberginerna på en bädd av sås toppa dem med vitost och persilja samt ringa över lite olivolja

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png