top of page
Image-empty-state.png

Fylld aubergine

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

2 auberginer
1 kruka basilika
4 + 4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl risoni
400 g romantica kvisttomater
200 g Plivit Travnicki vitost
Svartpeppar & salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Dela auberginerna på längden och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper, lägg även på tomaterna
2. Pensla auberginerna med med 3 msk olivolja och ringla även olivolja på tomaterna. Salta grönsakerna och ställ in mitt i ugnen cirka 20 min
3. Koka risonin enligt anvisningar på förpackningen och låt sedan svalna
4. Blanda samman 4 msk olivolja 2 pressade vitlöksklyftor samt finhackad basilika
5. När auberginerna är färdiga gröper du ur dem men inte för mycket skalet ska håller sig stadigt samtidigt som du får utrymme att fylla dem
6. Blanda risoni med de ugnsbakade tomaterna, de urgröpta köttet från auberginen samt vitosten och basilika oljan
7. Fyll auberginerna med risoni röran och servera

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page