top of page
Image-empty-state.png

Fyllda paprikor

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

500 g nötfärs
70 g arborio- eller avorioris
2 lite större gullökar
5 vitlöksklyftor
Ca 6 st mindre paprikor (röd eller gul)
Vegeta efter smak
Svartpeppar

3 dl vatten
3 dl Plivit solrosolja

Vid servering
creme fraiche + persilja

Gör så här

1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Skölj paprikorna och ta bort stjälken och kärnorna. 
3.
Koka riset 5-10 minuter och blanda sedan med köttfärsen, finhackad lök och vitlök samt Vegeta och svartpeppar. 
4.
Fyll paprikorna med köttfyllningen och lägg på en plåt.
5.
Häll över vattnet och solrosolja och låt gå i ugnen i totalt 40-50 min. Börja med att ha en folie på i ca 20 min och kör sedan utan resterande 20 min för en gyllene färg.
6.
Klicka över creme fraiche och strö på lite färsk persilja.
7.
Servera tillsammans med potatismos och/eller Plivit lepina/somun bröd.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page