top of page

Grillade marinerade grönsaker

Ingredienser
Ugnsrostade eller grillade grönsaker:
1 aubergine
1 zucchini
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor
Marinad
1 vitlöksklyfta pressad
10 basilikablad
1 dl vitvinsvinäger
2 dl olivolja
2 tsk Vegeta allkrydda
Gör så här
Antal portioner 4
Tillagningstid: 30 minuter (låt gärna stå i kylskåpet över natten)
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Dela auberginen, zucchinin och paprikan i grövre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med 3 vitlöksklyftor.
3. Ringla över lite olivolja och ställ in i ugnen i 30 min
4. Blanda samman olivolja, vitvinsvinäger, en pressad vitlöksklyfta, Vegeta allkrydda samt basilika
5. När de ugnsrostade grönsakerna är färdiga häller du dessa i en rengjord burk tillsammans med marinaden

bottom of page