top of page
Image-empty-state.png

Grissini med ajvar

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

200 g vetemjöl
100 g fullkornsmjöl
1 tesked socker
7 g torrjäst
1 tsk salt
50 g riven parmesan
40 g finhackade svarta oliver
1 msk Podravka Ajvar mild
150 ml ljummet vatten
1 tsk olja

Gör så här

1.
Blanda vetemjöl, fullkornsmjöl, socker och jäst i en bunke.
2.
Tillsätt salt, riven parmesan, svarta oliver och Ajvar. Blanda igen.
3.
Tillsätt ljummet vatten och mixa väl. Blanda degen med en sked först för att sedan börja knåda med händerna i minst 10 min tills degen blir mjuk och fin.
4.
Droppa på lite olja och täck med en duk, låt vila i ca 1 h.
5.
Ta upp degen på bänken och kavla ut tills degen är ca 2–3 mm tjock.
6.
Börja skära degen i tunna längder. Snurra längderna mellan handflatorna och placera på en bakplåt med bakplåtspapper.
7.
Baka i ugnen på 200°c i 15 min.
8.
Låt svalna och servera tillsammans med en god dipp.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page