top of page
Image-empty-state.png

Krompirusa, burek med potatis

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

500 g Plivit filodeg/jufka
1,5 kg potatis
1 msk Plivit solrosolja
2 stora gullökar
1 tesked salt
1 msk svartpeppar
2 msk Vegeta

Gör så här

1.
Skala och finhacka potatisen i små kuber. Gör detsamma med löken. Hetta upp en stekpanna och stek gullöken i lite olja, tillsätt potatisen. Krydda med salt, peppar och Vegeta efter smak. Låt potatisen och gullöken mjukna lite och ta sedan av från plattan. Förbered filodegen på en bakduk genom att ta isär varje filodegsblad. Droppa på lite olja mellan varje filodegslager. Börja genom att placera ut potatisfyllningen längs med långsidan. Rulla sedan degen med händerna eller med hjälp av bakduken till en lång rulle. Rulla sedan ihop till en liten cirkel. Fortsätt att göra så med varje filodegsark tills fyllningen är slut. Placera dina små pajer i en ugnsform. Baka pajerna på 200°C tills dem fått en gyllene yta. Ta ut och servera tillsammans med lite crèmefraiche och yoghurt vid sidan.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page