top of page
Image-empty-state.png

Kyckling med kajmak

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

2 kycklingfiléer
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
1 tsk korianderblad
1 tsk Spiskummin
1/2 dl kinesiskt soja
Salt och peppar

Vinägrett
1/2 dl olivolja
1 msk honung
2 msk citronsaft
2 tsk hackad timjan (färsk)
Salt och svartpeppar

Tillbehör:
100 gram Meggle Kajmak
4 dl Plivit picklade grönsaker
8 stycken Plivit fefferoni
2 stycken Plivit Somunbröd

Gör så här

1. Blanda samman marinaden och lägg ner kycklingfiléerna
2. Låt kycklingen marinera ett par timmar eller över natten
3. Sätt ugnen på 175 grader eller starta grillen
4. Om du använder ugnen så lägger du kycklingfiléerna i en ugnsfast form och steker i cirka 20 min (se efter så att kycklingen är genomgrillad)
5. Om du grillar kycklingfilén på en grill ska du låta den ligga cirka 8 minuter på varje sidan (se efter så att kycklingen är genomgrillad)
6. Blanda vinägretten
7. Värm somunbröden snabbt på grillen eller i ugnen och dela sedan somunbrödet så att du får 4 lika stora delar
8. Fyll bröden med, picklade grönsakerna (pressa ut vätskan) , kycklingen, kajmak, feferoni och avsluta med vinägretten.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page