top of page
Image-empty-state.png

Lammstek med mandlar

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

1,5-2 kg lammstek
1 msk citronzest
2 vitlöksklyftor
100 ml olivolja
250 g gul lök
50-100 ml vitt vin
100 g hackade mandlar
1 msk rosmarin
1 msk Vegeta allkrydda

Gör så här

1. Blanda citronzesten med finhackad vitlök och 1 msk Vegeta, massera in lammköttet och salta lätt. Lägg lammköttet i en ugnsform.
2. Stek gul löken hastigt i lite olivolja och tillsätt till lammet. Häll på ca 100 ml vatten i ugnsformen och täck med folie, tillaga i ugn på 180-200°C i ca 1 1/2 h.
3. Ta bort aluminiumfolien mot slutet av tillagningen och häll kvarvarande olivolja över lammet samt strö över hackade mandlar. Häll på vinet och låt gå ytterligare ca 20 min i ugnen tills köttet börjar bli gyllenbrunt.
4. Ta ut köttet ur formen och låt svalna en stund. Häll över all vätska ur ugnsformen och mixa till en sås med en stavmixer, låt koka upp och tillsätt rosmarin.
5. Servera direkt.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page