Image-empty-state.png

Lergryta med paprika och kajmak

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 röda paprikor
4 stycken Carli paprikor (långa gröna)
2 msk vetemjöl
200 gram Plivit Travnicki vitost
400 gram körsbärstomater på burk
200 gram Meggle kajmak
1 dl matlagningsyoghurt
1 tsk chiliflakes
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
Olivolja
En näve färsk persilja

Gör så här

1. Hacka lök, vitlök och dela paprikorna i mellanstora bitar
2. Stek löken i några droppar olivolja tills de mjuknar
3. Tillsätt paprikan och låt steka tillsammans med löken i ytterligare några minuter
4. Pudra över 2 msk vetemjöl, rör om och tillsätt tomaterna
5. Stäng av värmen och smula i (grova bitar) vitost samt 2 dl kajmak (vänd i försiktigt) och tillsätt sedan matlagningsyoghurt, chiliflakes, svartpeppar och salt
6. Fördela i 4 stycken lertallrikar (om du inte har lertallrikar kan du använda en stor lergryta istället)
7. Ställ in i ugnen på 200 grader i 20 min och servera med somunbörd och färsk persilja

Samtliga produkter går att hitta hos Willys & City Gross, samt stort antal ICA butiker.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png