top of page

Mustig gryta

Ingredienser
800 g lövbiff
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl äppelcidervinäger
50 g smör
1 Podravka Ajvar Extra stark
7 dl vatten
100 g selleri
30 g färsk bladpersilja
1 tesked Vegeta Söt paprikapulver
Gör så här
1.
Skär köttet tunt.
2.
Skala och mixa gullöken och vitlöken I en mixer.
3.
Bryn köttet med löken och tillsätt paprikapulver och äppelcidervinäger. Koka tills det återstår ca 0,5 dl äppelcidervinäger.
4.
Tillsätt den finhackade sellerin samt Podravka Ajvar.
5.
Häll på vatten, salt och peppar.
6.
Låt småkoka tills grytan är krämig, ca 1h -1.30 h.
7.
Avsluta med bladpersilja och servera med potatismos


bottom of page