Image-empty-state.png

Panerade kycklingspett

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

500 g kycklingfile
2 tsk Vegeta allkrydda
300 g bondbönor
3 morötter
2 ägg
100 g cornflakes
olja till fritering
salt
peppar

150 g grekisk yoghurt
1 tsk majonnäs
1/2 tsk Vegeta allkrydda

Gör så här

1.
Skär kycklingen i mindre bitar och krydda med Vegeta allkrydda.
2.
Koka bönorna och morötterna i saltat vatten. Koka tills grönsakerna är al dente, sila av vattnet och skölj med kallt vatten. Dela bönorna samt morötterna i mindre jämna bitar.
3.
Blötlägg grillspettarna i trä en stund.
4.
Trä på kyckling, morot och bönor på ett spett.
5.
Vispa upp äggen och tillsätt salt. Mixa cornflaksen grovt.
6.
Doppa ett spett i taget först i ägg och sedan i cornflakes. 
7.
Värm upp en panna med olja (ca 2 cm djup olja) och fritera tills gyllene. 
8.
Placera kycklingspetten på lite hushållspapper.
9.
Servera tillsammans med en sås gjord på grekisk yoghurt, majonnäs och Vegeta.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png