top of page
Image-empty-state.png

Pispilit

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

4 dl + 3 msk majsmjöl
1 kg purjolök
1 dl olja
1 dl mjölk
1 ägg
20 g smör
150 g Plivit Travnicki vitost
0,5 dl yoghurt
1 tsk Vegeta allkrydda
Svartpeppar

Till Servering:
1/2 purjolök
200 g Plivit Combi Cream Bosnisk Vitost
Olivolja samt svartpeppar och salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Tvätta och skiva purjolöken
3. Stek purjolöken med en klick smör i en stekpanna på svag värme tills purjolöken blivit mjuk
4. Dra bort purjolöken från värmen och låt svalna något
5. Tillsätt, oljan, mjölken, ägget samt kryddorna och rör om
6. Tillsätt sedan majsmjölet lite åt gången under omrörning tills det blir en tjock smet
7. Häll smeten i en smord ugnsfast form, dela vitosten i mindre bitar och tryck ner i smeten pudra med 3 msk majsmjöl uppe på "pajen"
8. Ställ in pispiliten i ugnen i 15 min så att den får en hård skorpa, ta sedan ut och pensla med yoghurt
9. Avsluta med att lägga på några klickar smör och ställ in i ugnen i ytterligare cirka 45 min
10. Vid servering, ringla över olivolja, och toppa med hackad purjolök, Combi Cream Bosnisk Vitost samt svartpeppar och salt

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page