top of page
Image-empty-state.png

Sesampanerad ost med ajvardipp

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

250-300 g halvhård ost likt Cheddar eller Gouda
50 g mjöl
1 tsk vitlökspulver
1/4 tsk svartpeppar
3 ägg
50 g ströbröd
50 g sesam
olja till fritering

Ajvardipp
125 g fetare creme fraiche
2 msk Podravka Ajvar
1 finhackad vitlöktsklyfta
Salt och svartpeppar efter smak

Recept av Matejka Buca

Gör så här

1. Förbered dippen först: blanda ihop ingredienserna och låt stå i kylen tills servering.
2. Skär osten i lite större munsbitar.
3. Blanda mjöl med vitlökspulver och svartpeppar. Vispa ihop äggen. Blanda ihop ströbröd och sesam.
4. Förbered en stekpanna med högre kant alternativt en kastrull. Häll i olja så att botten täcks med 1,5 cm olja. Värm upp.
5. Rulla varje ostbit först i mjöl sedan i ägg sedan i mjöl igen samt ägg igen. Avsluta med att rulla ostbitarna i mjöl- och sesamblandningen. Stek kort på medelvärme tills osten fått en gyllene färg. Osten bör endast bli varm och ha ett smältbart inre.
6. Ta upp ostbitarna och låt torka på en bit hushållspapper. Servera direkt med ajvardippen.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page