top of page
Image-empty-state.png

Somun med kyckling

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

4 Plivit Somun Bröd
2 kycklingfiléer
1 aubergine
2 tomater
1 gul lök
4 stora salladsblad
färsk basilika
salt
svartpeppar
Solrosolja att stek i

Vitostkräm med soltorkad tomat

200 g Plivit Travnicki Vitost
2 dl tjock yoghurt
8 st Natureta Soltorkade tomater
sriracha

Gör så här


1. Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingen. Värm en stekpanna med solrosolja i. Stek kycklingen på båda sidorna. Lägg över i en ugnsfast form och stek färdigt i ugnen. Kycklingen ska ha en innertemperatur på ca 72 grader.
2. Gör vitostkrämen. Mixa vitost och yoghurt med en stavmixer. Tillsätt hackad soltorkad tomat och sriracha. Rör om.
3. Öppna upp somunbrödet. Fyll med vitostkräm, skivad kycklingfilé, sallad, skivad tomat, lök och basilika. Dela det fyllda brödet och servera i halvor.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page