
Spaghetti med tomatsås och kajmak

Ingredienser
400 g okokt spaghetti
Rostade tomater:
400 g små söta tomater
Plivit solrosolja
flingsalt
Tomatsås:
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 burkar finkrossade tomater (á 400 g)
1 tsk torkad timjan
2 tsk socker
80 g Meggle kajmak
salt
svartpeppar
Till servering:
120 g Meggle kajmak
färsk basilika
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och ringla lite solrosolja på och strö över flingsalt. Rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills de är mjuka.
2. Fräs lök och vitlök i solrosolja. Häll i krossade tomater, socker och timjan. Låt småputtra i ca 20 minuter. Lägg i kajmak och rör om. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Koka spaghetti enligt förpackningens anvisning. Häll av vattnet och lägg pastan i tomatsåsen och blanda. Servera pasta med kajmak på toppen, rostade tomater och färsk basilika.
