top of page
Image-empty-state.png

Stekt ris med ajvarsås

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

80 g Arborio ris
50 g gullök
1 msk olivolja
1 tsk Vegeta
20 g smör
2 msk riven Parmesan
Svartpeppar
Salt

150 g mascarpone
2 msk Podravka Ajvar mild
150 g valfri ost eller tofu
4 körsbärstomater
Gräslök

Gör så här

1.
Stek den finhackade gullöken tills den är glansig och mjuk
2.
Tillsätt riset och stek en stund, häll på varmt vatten och Vegeta. Låt puttra på svag värme och rör om lite då och då tills riset är klart.
3.
Tillsätt 10 g smör och ost samt salta och peppra om det behövs. Häll över riset till en tallrik och låt svalna. 
4.
Forma 2 burgare av riset med hjälp av en stans som är ca 8 cm diameter.
5.
Använd resten av smöret i en varm stekpanna och stek riset i ca 5 minuter tills du får en gyllenbrun yta på båda sidorna.
6.
Blanda ajvar och mascarpone, salta om det behövs. 
7.
Vid servering så bred på ajvar röran, toppa med ost samt tomat och strö på lite finhackad gräslök. 

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page