top of page
Image-empty-state.png

Ugnsbakade bönor

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

800 g vita bönor på burk
200 g Podravka ajvar mild
2 msk olivolja
1 tsk paprikapulver söt
1-2 tsk salt
2 st vitlöksklyftor
2 st mindre auberginer eller 1 större
3 plommontomater
1 medelstor zucchini
Vitost eller mozarella
Torkad eller färsk timjan
Vitpeppar

Gör så här

1.
Tvätta tomaterna samt torka dem, skär i tunna skivor. Tvätta aubergine och zucchini, torka och skär i tjockare skivor.
2.
Värm en stekpanna med lite olivolja och stek aubergine i 3-4 min på vardera sida tills gyllenbruna, salta. Ta ut ur stekpannan och låt svalna.
3.
Tillsätta olivolja och gör detsamma med zucchinin. Glöm inte att salta lite lätt.
4.
Skölj de vita bönorna väl under vatten, sila av. Lägg bönorna i en bunke tillsammans med Podravka ajvar, olivolja, vitlök, paprikapulver, salt, vitpeppar samt timjan. Blanda väl.
5.
Smörj en ugnsfast form med lite olivolja. Bred ut bönfyllningen och varva med att växelvis lägga på aubergine, tomat och zucchini tills bönorna är täckta av grönsakerna. Ringla över lite olivolja och grädda i ugnen på 200°C i ca 25-30 min. Stäng av ugnen och ta ut formen, toppa med vitost eller mozzarella och ställ in formen i den avstängda ugnen tills osten smält.
6.
Servera direkt, som en hel huvudrätt eller som tillbehör till annat protein, passar utmärkt att servera till grillat.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page