top of page
Image-empty-state.png

Banankaka

Image-empty-state.png

Ingredienser

300 g mjöl
1 msk bakpulver
¼ kaffesked bikarbonat
¼ tsk salt
1 tsk kanel
165 g brunt socker
3 mogna bananer
115 g smör
60 ml mjölk
2 ägg
70 g valnötter

Garnering:
40 g smör
3 msk malda Lane kex
30 g valnötter

Gör så här

1.
Sätt ugnen på 180°C. Förbered en bakform som är ca 25x12 cm med ett bakplåtspapper.
2.
Hacka valnötterna grovt och lägg undan ca 30 g till garneringen.
3.
Skär upp smöret till garneringen i mindre bitar, tillsätt mald Lane och blanda ihop tills du får som en grövre smuldeg.
4.
Placera smuldegen i kylen så att smöret inte smälter.
5.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och socker i en bunke.
6.
Smält smör på svag värme.
7.
Mosa bananerna med en gaffel och tillsätt smör, mjölk, ägg och dem torra ingredienserna.
8.
Blanda ihop allt med en mixer och tillsätt sedan valnötter.
9.
Blanda ihop och häll över i bakformen.
10.
Ta ut smuldegen ur kylen och blanda ner resterande 30 g valnötter.
11.
Smula över smuldegen på banankakan och baka i ugnen i ca 55–60 min. Om kakan får färg snabbt så täck med lite aluminiumfolie. Testa om kakan är klar med en tandpetare, är tandpetaren torr är kakan klar.
12.
Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna innan servering.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page