top of page
Image-empty-state.png

Banoffee paj

Image-empty-state.png

Ingredienser

Pajskal
150 g smör
250 g malda Lane kex
1 msk kall mjölk
 
Fyllning
200 g socker
50 ml vatten
125 ml grädde
80 g smör
 
Garnering
125 ml grädde
3 bananer
30 g hyvlad mörk choklad 70%
Florsocker

Gör så här

1.
Vispa upp smöret tills det blir fluffigt och tillsätt mald Lane kex och mjölk, blanda allt väl tills det blir som en smuldeg.
2.
Förbered en bakform med bakplåtspapper, ca 23 cm i diameter. Häll över smuldegen och tryck ut degen jämnt över hela formen och upp till kanterna.
3.
Låt sedan bakformen vila i kylen i ca 2 h tills degen sätter sig.
4.
Värm upp socker och vatten i en liten kastrull på svag värme. Blanda tills sockret smälter helt. Låt sockret koka upp och låt koka i ca 6–8 min tills sockret får en fin gyllenbrun karamellfärg.
5.
Ta bort från plattan och tillsätt grädde och smör, blanda väl.
6.
Lägg tillbaka kastrullen på plattan och låt koka ytterligare i 1 min. Låt sedan svalna.
7.
Fyll pajskalet med karamellen och sätt tillbaka pajen i frysen ytterligare 2 h.
8.
Vispa upp grädde och florsocker innan servering.
9.
Skär upp bananerna och täck sedan hela karamellfyllningen med bananer. Toppa med vispad grädde och riven choklad.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page