Image-empty-state.png

Tres leche med Kajmak

Image-empty-state.png

Ingredienser

100 gram smör
2 dl socker
5 ägg
4 dl Zlatni Puder
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
En nypa salt

200 g Meggle Kajmak
300 g kondenserad mjölk osötad
300 g kondenserad mjölk sötad

5 dl grädde
4 msk florsocker
65 gram pistagenötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ihop smör och socker fluffigt och tillsätt sedan ett ägg i taget, vispa samman ingredienserna.
3. Tillsätt Zlatni Puder, bakpulver, vaniljsocker, salt och rör ihop alla ingredienserna
4. Lägg bakplåtspapper i en form (25X18 cm) och häll ner smeten i formen
5. Grädda i 30 min
6. Låt kakan svalna och picka sedan hål i kakan med hjälp av en gaffel
7. Blanda samman kajmak med den kondenserade sötade och osötade mjölken (vispa till såsen är klumpfri)
8. Häll hälften av såsen över kakan och ställ sedan in kakan i kylen
9. När kakan sugit upp all sås delar du den i antal portionsbitar
10. Vispa grädde och florsocker fluffigt, spritsa sedan grädden på portionsbitarna
11. Hacka pistagenötterna och strö på kakorna
12. Häll den resterande såsen på tallrikarna och låt kakorna svalna

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png